Előre a város, utána a kulináris élmény. Így hátha minden egyértelmű...
Természetesen törzshelyről lesz szó és azért esett a választásom erre a helyre, mert tegnap is itt sikerült egy jó nagy, faszénen sült tarját bekebeleznem. A lacipecsenyések mindenhol megélnek, persze ha azt jól csinálják, vagy jó helyen. Ha mindkettő összeáll, akkor az a csillagok együttállásának köszönhetően folyamatos teltházat jelent. Mint mindenhol máshol, a pécsi piacon is van pár sütödés, de sajnos ezek a délutáni üreshasúakat már csak felmelegített étkekkel várják.
A hely a Szigetvári kivezető úton lévő Praktiker parkolójában van. A finomságok illata már az autóból kiszállva érezhető, kivéve ha zárva van. A sütödében nem egyenruhás munkanélküli diplomások, hanem jól megtermett húsimádó srácok várják a rendelést.
És mi a menü? Faszénen sült húsok. Nyammmmmm. Tarja, karaj, saslik, csirkemell, bajorkolbász, csipős kolbász és sima kolbász és a top, a sült csülök egy kis császárhússal. Időnként serceg hagymáshús és csevap is, de ezek amint megbarnulnak már a fogak között vannak. Az alapcuccokat kérjük mindig fokhagymával, ami egy lájtos fokhagymás kenetet jelent és igazán csodás ízt kölcsönöz az éteknek.
Ha először járunk ott, akkor ezt mondjuk: kérnék szépen egy húsoslepényt, tarjával és fokhagymával. A hatás nem marad el. Én mindig egy ilyennel indítom azokat a barátaimat, akiket elviszek e szentéjbe. Vicces, mert gyakorlatilag képtelenség megenni a reklámokból ismert szájsebészeti eljárás elvégzése nélkül. Fokhagymával, tejszínes szósszal... Nyammm.
Ha jól kiröhögtük magunkat, vagy barátunkat, akkor elkezdhetjük végigenni az étlapot... Érdemes.
Deszertnek mondjuk egy házirétes? Meggyes, almás vagy mákos?
Egészségetekre! :)