A Balaton... Itt születtem, itt nőttem fel, mégis minden év hoz valami újdonságot. Bár az a név, hogy pizzéria egy picit már elcsépelt és kis falusi exkocsmák (ahol csak a doktorötkerpizzákat mikrózzák meg) sokasága nevezte el magát így, mégis akadnak olyan helyek, ahol a minőséget kapja az ember. Íme egy jó példa.
Bár ez nem újdonság, de most fedeztük fel a kis pizzériát a 71-es út mellett közvetlenül. A mai étek nálam málnakrémleves volt, feleségem pedig fokhagymakrém levest evett. Főétel gyanánt egy kolbásszal, füstölt sajttal és sonkával töltött rántott bordát ettem, igazán ízletes volt.
Érdemes kipróbálni a tésztákat, a Kata-penne és a spenótos spagetti nagyon fincsi. Ma egy kicsit bekevertünk és a csirkés tésztát spékeltük meg petrezselyem helyett spenóttal és fokhaymával, hát be kell valljam nagyon finomra sikeredett.
Mit érdemes még? Újabban egyre több helyen lehet találkozni a szörpökkel. Vannak házi receptek alapján gyártott termékek, illetve vannak kisüzemben előállított finom gyümölcsszörpök, itt most a bodza volt kapható és nagyon ízletes volt.
Nem most voltunk először, így megemlítem még a pizzákat is, mert tésztájuk könnyű és finom, a feltétek bőséesek és minőségi alapanyagokból gyártott, nem a tegnapelőtti teszkóbékön van rászórva.
Egyszóval, ha valaki Fűzfőn jár és egy kis nyugodt kerthelyiségben szeretne egyet vacsorázni vagy ebédelni, annak ajánlom a kis Rigófészket.